Навчальна практика: "Хімія" про сир, дріжджі та пиво

2014-06-05

/Files/photogallery/8625/02.JPG
05 червня 2014 року учні 8Б класу з учителем хімії О.В.Аксьоновою відвідали кафедру біотехнологій Харківського національного фармацевтичного університету. Учнів гостинно зустріли завідувач кафедри доктор фармацевтичних наук, професор Стрельніков Леонід Семенович та його колеги. Детально ознайомила із роботою кафедри Стрилець Оксана Петрівна, доцент фармацевтичних наук.

/Files/photogallery/8625/18.JPGДля перегляду фоторепортажу В.Маркіної (8Б) натисніть на малюнок

Також Оксана Петрівна ознайомила учнів із сутністю поняття «біотехнологія», продемонструвала лабораторне обладнання, на якому вчаться працювати майбутні біотехнологи.
Використовуючи навички, що отримали в школі на заняттях з предметів «Біологія» та «Навколишній світ», учні змогли на власні очі побачити клітини грибів дріжджів та стафілококу в мікроскоп, колонії нижчих грибів – у бінокуляр.
Для учнів було здивуванням, що у фармацевтичному університеті можна одержати спеціальність, яка дає змогу працювати на сироварному, пивоварному та молочних комбінатах, адже для учнів фармація асоціювалась лише з ліками.
Співробітники кафедри показали відеофрагменти, у яких ілюструється процес виробництва хліба, твердого сиру, пива.
Дуже дякуємо співробітникам кафедри біотехнологій, особливо Стрилець Оксані Петрівні, за змістовну та цікаву екскурсію!

Біотехнології - майбутнє планети, чи не так?

Кiлькiсть переглядiв: 346