• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Про ліцей
  • Новини
  • Мовна освіта в День української писемності й мови: ХІХ радіодиктант національної єдності за новим правописом!

Мовна освіта в День української писемності й мови: ХІХ радіодиктант національної єдності за новим правописом!

2019-11-11

/Files/images/novyny/nestor_litopysec1.jpg
08 листопада 2019 року, у День української писемності й мови, учні 9Б, 10А та 11А класів (учитель української мови О. І Родіонова) ХЗОШ №154 взяли участь у флешмобі #пишемозУкраїнськимрадіо: організували власну локацію й таким чином стали співорганізаторами акції.
/Files/images/novyny/2019 радіодиктант.jpg
Переглянути відеозапрошення
Об 11:20 у прямому ефірі з радіостудії на Хрещатику, 26 читав диктант відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко, який складає текст диктанту останні 13 років. Цього року автор уніс у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису.
Переглянути фоторепортаж
Як це відбувалося раніше в нашій школі,читайте тут.
Докладно про результати 2018 року
Цього року вперше диктант можна буде перевірити вже за 15 хвилин після його написання. За цей час (11:45-12:00) охочі зможуть надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо (rd@nrcu.gov.ua) або в приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у Фейсбук (UA: Українське радіо), або на вайбер – 097-107-107-9. Повідомлення надсилати на одну з адрес.
Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи. Додатково буде оголошено конкурс на найкращі твори про написання диктанту (для тих, хто віддає перевагу традиційному листуванню). Твір із диктантом треба надіслати поштою протягом 3-х днів (штемпель 8, 9, 10 листопада) на адресу: 01001, Київ, Хрещатик, 26 (помітка "на конкурс"). 10 найкращих робіт будуть нагороджені заохочувальними призами.

Мета акції не перевірка грамотності, а єднання!

Кiлькiсть переглядiв: 344